Personale

Ședințe foto portret în studio și outdoor – fotografii profesionale

Studio foto în București

Dragă cititorule,

te-ai întrebat vreodată câte lucruri ar fi altfel într-o lume fără fotografie? …fără poze de familie, fără fotografii profesionale prezentând haine, accesorii sau corpuri bronzate, fără imagini care să documenteze evenimente sau investitii, fără ziare sau reviste cu fotografii publicitare, fără site-uri de socializare al căror motor sunt fotografiile.

Fotografii profesionale pentru social media

Facebook ar semăna cu o carte de povești fără poze înțesată cu gândurile oamenilor despre viață, iar din Instagram, Pinterest, Flickr, Tik Tok ar rămâne doar hashtag-uri.

Aproape 11,4 miliarde de rezultate google pentru interogarea “photography” de astăzi, însemnând probabil milioane de profesioniști în fotografie din lumea întreagă, la care am putea adăuga oameni cu profesii din domenii conexe, ar avea alte surse de trai.

Este greu de imaginat o lume fără fotografii, să nu mai vorbim de filme, videoclipuri sau televiziune, care nu ar mai fi existat, cel puțin nu așa cum le putem avea astăzi.

Personale - Fotografii portret

Ședințe foto portret 

Ți-ai ales profesia ca urmare a unor fotografii ale unor oameni care te-au inspirat, ai mers în vacanțe alegând destinația după ce ai văzut fotografii turistice reușite, ai cumpărat alimentele sau hainele ale căror fotografii erau mai atrăgătoare, ți-ai modelat corpul încercând să semeni cât mai mult cu o vedetă care apare în fotografii  sau ai cunoscut o fată pe Tinder alegând-o pentru că avea o “poză mișto”… 😊

Dacă nu ar fi existat fotografia, ne-am fi văzut bunicii doar în picturi sau desene în creion. Nu am mai fi avut poze ale copiilor noștri sau din vremea copilăriei noastre. Ne-ar fi fost greu să ne amintim trecutul dacă toate reprezentările ar fi fost desene și interpretări subiective ale artiștilor.

Fotografia își propune astăzi mai mult decât să documenteze realitatea sau să păstreze vii amintirile unor momente trecute, reușind să creeze legături între oameni prin poveștile pe care le transmite de la un capăt la celălalt al lumii în doar câteva secunde, prin site-urile de socializare.

Fotografii profesionale

Poate și pentru acest motiv, indiferent de ce parte a obiectivului ne-am afla, arta fotografică merită recunoscută de cât mai mulți acolo unde există cu adevărat, cultivată de pasionați, desăvârșită de artiști și susținută de public prin cumpărare.

Aș pune un citat frumos în încheiere, dar te las pe tine să ți-l imaginezi, pentru că știu că și tu iubești fotografia. 

Partajează: