Fotografii portret corporate

Sedinta foto Bucuresti

Fotografii portret corporate – Sedinta foto business in Bucuresti

Portretul business este acel tip de fotografie întâlnit îndeosebi in revistele de afaceri sau pentru ilustrarea articolelor pe  platformele online dedicate profesioniștilor în diverse domenii.

O fotografie portret business vorbește despre personalitatea, energia, experiența profesională, domeniul de activitate … pe scurt, fotografia este marca dumneavoastră personală.

Mesajul pe care doriți să îl transmiteți cere ca o serie de amănunte să fie stabilite înaintea sedinței foto: locația filmării, fundalul din spatele personajului, starea de spirit, tipul de lumină, culorile (ale fundalului, ale hainelor), limbajul corpului etc.

Astfel, pentru a ne asigura că toate elementele se potrivesc cu nevoile dvs. de marcă și cu mesajul care se dorește a fi transmis, vă propunem să discutăm toate detaliile înaintea ședinței foto.

Vizităm locația în care va avea loc ședința foto și ne punem de acord cu privire la ținutele folosite, la culorile s-ar potrivi mai mult brandului personal sau mărcii reprezentate etc.

Împărtășiți-ne povestea și viziunea dvs., iar noi vom realiza acel portret business care să spună povestea afacerii / brandului a cărei imagine sunteți.

Ghid de pregătire pentru portrete business – sedinta foto Bucuresti

Ar trebui să purtați cămașă? O jachetă? Ar trebui să vă purtați ochelarii? … sunt multe întrebări la care vă vom răspunde!

Iată câteva detalii care trebuie luate în considerare atunci când sunt realizate fotografii portret profesional sau o ședință foto portret editorial:

1. Privirea

Este important să priviți in obiectiv, oricât de complicat vi s-ar părea. Permiteți-i fotografului să vă ghigeze, țineți cont de sugestiile acestuia, încercând să renunțați la ideile preconcepute despre propria imagine. 

99% din cei care au nevoie de fotografii corporate se consideră lipsiți de fotogenie. Cu atât mai mare este satisfacția noastră când observăm încântarea dvs. la vederea primelor fotografii de portret.

2. Zâmbetul

Cele mai bune fotografii sunt cele în care “zâmbesc” și ochii. Indiferent dacă vă expuneți sau nu dantura, esential este ca zâmbetul sa nu pară forțat, sa fie autentic. 

3. Ținuta

Alegeți un costum business sau o ținută clasică de birou. Nu optați pentru modele îndrăznețe sau extravagante sau pentru imprimeuri mari, oricât de bine v-ar sta. Evitați mânecile scurte și țesăturile de tip tricot; acest lucru poate arăta neprofesional și, de asemenea, distrag atentia de la chip, nefiind potrivite pentru fotografii business. Vă recomandăm să purtați modele de bijuterii subtile și clasice, evitând accesoriile supradimensionate și strălucitoare.

Nu există o regulă strictă pentru „ce să purtați”, câta vreme ținuta reflectă valorile și imaginea companiei. De exemplu, persoanele care lucrează într-o firmă de consultanță în afaceri ar putea opta pentru purtarea unui costum sobru,  haine și accesorii care transmit seriozitate, promptitudine. Pe de altă parte, o tânără antreprenoare  ar putea prefera o ținută smart casual, cu accesorii creative. 

În startup-uri se optează pentru un stil mult mai „relaxat”. Jeans, tricouri și joggers sunt permise, ideea din spatele acestei ținute este că veniți să lucrați îmbrăcați în tinute lejere, în care vă simtiti bine zi de zi.

Este important să vă gândiți cum doriți sa fiți percepuți, ce haine, ce fel de zâmbet, cât machiaj vă vor ajuta să creați imaginea pe care vreți să o promovați. 

4. Postura

Limbajul corpului ar trebui sa creeze aparența unei  persoane încrezătoare. Nu vă puneți mâinile în buzunare și nici nu vă încrucișați brațele, ascunzând mâinile. Aceste poziții sunt închise, vă fac să păreți inaccesibil. Gândiți-vă la principalele valori ale companiei și comunicați-le fotografului pentru a vă putea ajuta să le redați prin limbajul corpului.

Pentru a vă simți relaxat în timpul sesiunii foto există mici abateri de la aceste reguli, de exemplu degetul mare al mâinii poate sta în buzunar, având grijă ca mâinile să nu atârne cu greutate și să nu rasfirați degetele.

5. Părul

Nu vă vopsiți și nu vă tundeți părul cu o zi înainte de ședința foto. 

6. Machiaj nu este egal Photoshop

Multe companii se întreabă dacă este absolut necesar să angajeze un make-up artist, motivând un buget insuficient. În plus, există încă impresia gresită în rândul multor domni că machiajul îi poate feminiza în timp ce multe femei consideră că se pot machia și singure, folosind produse satinate sau culori potrivite mai degrabă unei vacanțe la mare. Vă asigurăm că machiajul folosit în sesiunile de portret corporate nu este strident. Rolul său este de a atenua strălucirile tenului, sau anumite pete. 

7. Așteptările cu privire la postprocesare

Trăim într-o eră competitivă, ne dorim sa fim diferiți de ceilalți prin imagine și să ne expunem în cea mai buna lumină. Dar cât de departe poți merge în postprocesarea imaginii? Fotografiile trebuie să fie corecte iar postprocesarea trebuie să exprime realitatea, deoarece nu ne dorim să șocăm clientul la prima întâlnire. Se pot corecta mici imperfecțiuni ale tenului, însă personajul din imaginea de pe linkedin nu trebuie sa fie cu 15 ani mai tanăr si cu 30 de kg mai slab.

Pentru a crea o impresie pozitivă, alegeti o ținută și o postură care să reflecte valorile companiei. În afară de asta, tot ce vă mai trebuie pentru a avea fotografii portret profesionale este o atitudine relaxată si proactivă față de ședința foto!

Ofertă de preț sedintă foto Bucuresti – poze business – fotografii branding personal

Puteți alege între ședința foto portret cu durata de o oră și cea de două ore. În timpul sesiunii foto de o oră vom putea face fotografii doar în studio, folosind cel mult două ținute. Vom realiza minimum 100 de imagini care vor fi editate primar. Din acestea, vom edita în detaliu o selecție de 7 fotografii. Costul sesiunii foto de o oră este 550 lei.

Ședința foto portret de două ore va oferi mai mult timp, putându-se desfășura fie în studio, fie în locații outdoor. În timpul sesiunii foto de două ore veți putea schimba până la patru ținute. Toate imaginile realizate (minimum 200) vor fi postprocesate, urmând ca o selecție de 15 de imagini sa fie retușate în detaliu. Costul propus pentru sedința foto portret de două ore este 750 lei.

Vă putem oferi și servicii de machiaj profesional pentru a avea cele mai reușite fotografii portret business. Cost machiaj profesional – 150 lei.

Preturile de mai sus nu contin TVA.

Vă așteptăm să ne contactați pentru a programa sedința foto de portret business.

Partajează: